Keykeg & Unikeg

KeyKeg, het enige duurzame fust, dat past binnen een circulaire economie

KeyKeg en UniKeg zijn duurzame alternatieven voor de traditionele, stalen fusten. Al bij het design is rekening gehouden met de circulaire economie. KeyKeg en UniKeg zijn de enige fusten die worden geproduceerd uit 30% gerecycled materiaal.

De materialen van een KeyKeg en UniKeg zijn na gebruik bijna volledig in te zetten als grondstof voor nieuwe fusten. KeyKeg en UniKeg worden wereldwijd worden verkocht. In ieder land en in iedere stad is het recycleproces anders ingericht. Met het bedrijf OneCircle wordt gestreefd naar een wereldwijde dekking van collectepunten, wat alleen mogelijk is door goed samen te werken met lokale partners. Waar mogelijk en bij voorkeur in aanvulling op bestaande recycleprocessen.

Er zijn inmiddels succesvolle samenwerkingen tot stand gekomen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland.

Ophalen en demontage van KeyKeg in Nederland
In Nederland werkt GroenCollect samen met OneCircle aan de inzameling van gebruikte KeyKegs en UniKegs. Dit gebeurt met elektrische auto’s om zo de binnenstad te ontzien en de duurzame gedachte door te zetten. GroenCollect haalt in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam de KeyKeg en Unikeg op bij drankendistributeurs, brouwers en horeca. Per rit kunnen minimaal 60 fusten worden meegenomen. Zijn er wekelijks meer fusten? Geen probleem, want dan komen wij vaker. Wij breiden snel uit over geheel Nederland met onze ophaalservice, dus neem contact op voor onze locaties en voorwaarden.


De KeyKeg en Unikeg worden op de werkplaats gedemonteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij scheiden het zwarte PP van het doorzichtige PET om al het materiaal naar de fabriek te kunnen sturen en weer in nieuwe producten te verwerken. Wij sluiten de keten, ook sociaal!

Kosten
Er zijn geringe kosten verbonden aan de service die GroenCollect biedt. Deze kosten variëren per locatie, leverancier en stad. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met GroenCollect. Bezoek de website voor meer informatie over de activiteiten van OneCircle.world.